A szerkezeti épség nyomon követése (Structural Health Monitoring – SHM) keretében hosszú távra telepítünk érzékelőket a folyamatos adatszolgáltatás érdekében. Speciális szoftverünk lehetővé teszi az adatok intelligens grafikus megjelenítését és riasztások generálását. Eseti ellenőrzéseinkkel együtt monitoring rendszerünk alkalmas a releváns szerkezeti adatok elemzésére. A megfigyelés célja az infrastruktúrák karbantartása, élettartamuk meghosszabbítása, valamint az esetleges meghibásodások észlelése és előrejelzése.

Különböző méréseik integrálásával egyszerre figyeljük meg a szerkezetet és környezetét (a használat során, különböző időjárási körülmények között stb.), az adatfelvétel leggyakrabban automatikus, beleértve a műholdas méréseket is.
Az adatok feldolgozása során olyan releváns mutatókat kapunk, amelyek segítségével az üzemeltetők megbízhatóan optimalizálhatják a szerkezetek üzemeltetését és karbantartását.

Széleskörű tapasztalatunknak köszönhetően a szerkezeti épség nyomon követését kihívást jelentő körülmények között is el tudjuk végezni (szűk helyeken, magasban végzett munkát igénylő helyszíneken stb.) azáltal, hogy időtálló műszereket kínálunk az alkalmazások széles skálájához, akár szélsőséges környezetben, tengeri létesítményeknél vagy robbanásveszélyes területeken.

Our specialist solutions

Ferdekábeles és feszített szerkezetek megfigyelése

A Sixense speciális szakértelemmel, eszközökkel és módszerekkel rendelkezik, amelyeket kifejezetten ferdekábeles- és feszített betonszerkezetekhez fejlesztettek ki:

  • Alapos ismeretek a szerkezeti öregedés körüli problémákról
  • Erős és bevált mérési megoldások
  • Riasztásokat, mutatókat és elemzéseket tartalmazó adatfelvételi és vizualizációs szoftver
  • Akusztikus monitorozás a korrózió vagy fáradtság következtében fellépő kábelszál-hibák valós idejű észleléséhez

Ezek a megoldások kulcsfontosságú kezelési információkat biztosítanak az egyszerű vagy összetett struktúrák üzemeltetői számára.